2012. november 4., vasárnap

Thaiföld 2.

THAIFÖLD A MESEORSZÁG
Étkezések és előadások




A helyi étteremben a thai lányok klasszikus és népük táncaival szórakoztattak bennünket. Sok-sok kis csészét tettek elénk hal- és csirkedarabkákkal meg rizzsel, többféle mártással. Magunk sem tudtuk, hogy mit mivel kell fogyasztani.





A rizspálinkás ananászszörptől ugyancsak jókedvűek lettek honfitársaink. És mindezt a hangulatot fokozta e gyönyörű lányok tánca és éneke.





Vacsora közben egész színdarabokat is bemutattak nekünk.




Számos apró, utcai étkezde, büfé van, ahol főként halat és rizst árusítanak, amit számunkra ismeretlen, egzotikus mártással öntenek le.





Rendkívül népszerűek a kakasviadalok. Nagy fogadásokat kötnek a nyerőre, és sokan kifosztva, megkopasztva hagyják el a verseny színhelyét. Divatos a tücsökviadal is, mely során a rovarokat jól beetetik rizzsel, rizspálinkával lerészegítik. Amikor a legszebb posztalkoholos álomba merülne a potenciális versenyző, egy pálcikával felingerlik, és két tücsköt egymásba eresztenek. Ezúttal is fogadásokat kötnek a győztesre a nézők.





Elmegyünk a Rózsakertbe, a szórakoztató centrumba. A zenekar thai zenét játszik.





A táncok is itteniek, jellegzetesek. A kéztartásnak különös jelentősége van, amit bőven fejtegettek, de számunkra nem volt könnyen érthető a kommentár.





Különösen érdekes a kéz ujjainak a mozgatása. A táncosok sohasem szólalnak meg, hanem az eseményt a kórus magyarázza nekünk kiváltképpen furcsa, nyújtott fejhangon.





Több táncosnőn is láthatjuk a híres thai gyűrűt, amit amulettként viselnek és navaratnának hívnak. 9 kő van benne: gyémánt, smaragd, rubint, topáz, zafír s a csillogó fekete kő, a macskaszem.





Ugye csinosak a thai lányok? Sajnos sokukat kiközvetítenek külföldre, főként Németországba szobalánynak, ahol végül a piroslámpánál kötnek ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése