2011. július 1., péntek

Tanzánia VI/3

SZAFARITÚRA TANZÁNIÁBAN
A Meru




A Hotel Tanzanitében laktunk tehát a Meru hegység alatt, e csodálatosan szép vidéken. A Meru hatalmas orma közvetlenül felettünk magasodik. A Kilimandzsáró után Tanganyika második legnagyobb hegye, magassága 4565 méter. Voltaképpen széles alapzaton nyugvó, hatalmas kráterű, kialudt tűzhányó. Csúcsát többnyire felhők takarják, és csak kora reggel vagy késő este mutatkozik meg teljes szépségében.





Amíg elfogyasztjuk a vacsoránkat, elmondok néhány tudnivalót. A legforróbb nyár idején is hótakaró borítja magas ormát. Oldalában őserdő, a hegy lábánál pedig füves síkságok, facsoportokkal tarkított mezőségek terülnek el. Éjszakánként behallatszott bungalónkba a vadállatok bömbölése.





Ezen a vidéken fejlett a földművelés, a mezőgazdasági kultúra is. Főként banán-, kukorica-, kávéültetvények és kisebb zöldségesek jócskán felhúzódnak az őserdő határáig.





Az oldalában levő őserdő kedvenc helye az elefántoknak, orrszarvúaknak és a mindenre elszánt, veszedelmes kafferbivalyoknak. A híres magyar vadászt, Nagy Endrét (aki minket is nagyon kedvesen fogadott híres vadászházában), itt öklelte fel egy hirtelen felbukkanó kafferbivaly, és csak a kutyája mentette meg az életét úgy, hogy magára vonta a bivaly figyelmét és haragját.





Búcsúzzunk el a csodálatos tájtól, a hatalmas állatsereglettől, mely párját ritkító élményül szolgált, és tartsanak velem, jöjjenek el Usa Riverbe egy kis tengerparti pihenőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése