2010. április 6., kedd

Dél-Afrika I/4. (Az utazó)

DÉL-AFRIKAI KÉPESLAPOK I/4.




Óriási a féldrágakő-választék, ami az itteni bányákból származik. A magyar csapat mohó lendülettel válogatja a szebbnél szebb kövecskéket.





Elmegyünk a krokodilfarmra. Honleányaink nem tudnak betelni a valódi krokodilbőrből készült cipők és táskák óriási kínálatából a szaküzletben. Mindenki vásárolt legalább egy táskát, amit nemcsak eredeti és kitűnő minőségben lehetett kapni, de jóval olcsóbban is mint idehaza.





Most pedig látogassunk el a dél-afrikai pihenő paradicsomba, Sun Citybe, amit egy kopár vidéken egy amerikai milliomos hozott létre! Ez egy 25 hektáron elterülő mesebeli város a fantasztikus paradicsomban.
A legenda szerint 1000 évvel ezelőtt egy nagyon tehetséges és művelt népcsoport létesített itt akkori mércével mérve egy csodálatos várost, egy földi paradicsomot! A sors azonban másként döntött, mert egy napon váratlanul kitört a tűzhányó, és forró lávával öntötte el az egész környéket. Könyörtelenül elpusztított mindent. Amikor a láva kihűlt, mindent betakart és kopárrá változtatott. És a város végleg elveszett. Vagy mégsem?
Mégsem, mert egy amerikai milliárdos 1990-ben újjávarázsolta az eltűnt édenkertet! 5000 munkás 19 hónap alatt építette fel ezt a káprázatos birodalmat.
Hatalmas luxusszállodák, golfpályák, kaszinók létesültek.
Óriási kőtömbökből kifaragott állatfigurák és élő állatok népesítették be ezt a csodavárost. Mint valami 1000 karú Síva trónol egy szürke kőtömbön a majomkirály. Megpihenek a "védelmében".





A barlang mélyén lángoló örök tüzet pedig a 18 m hosszú és 8 m magas leopárd őrzi hatalmas mancsaival.





A Carlton hotel tornya 50 m magas, melyből nagyszerű kilátás nyílt messze távolra. Alatta egy ötcsillagos szálloda, az alsó szinteken pedig 170 elit üzlet óriási árukínálattal. Itt csak végigsétálunk, mert ezeket az árakat nem a mi pénztárcánkhoz szabták.





Elfáradtunk a sok-sok látnivalótól, élménytől. Besétálunk a kopár vidéken létrehozott és teljesen valódivá varázsolt dzsungelbe. Leülünk egy padra: hallgatjuk a mesterséges vízesés nyugtató csobogását, az idetelepedett és már itt költő megannyi madár nagyszerű trillázását. És azon gondolkozunk, hogy a kietlen vidéken miként is tudtak egy ilyen teljesen valós és csodálatos világot megteremteni. Hát ezt teszi a tudás, a modern technika és nem utolsósorban a dollármilliárdok!





Most pedig a sok érdekes vagy éppenséggel keserű történet után pihenésképpen nézzünk meg néhány bélyeget ebből a csodálatos országból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése